Groepen 1/2 – Bezoek kinderboekenillustrator en -schrijfster

Tijdens de Kinderboekenweek heeft kinderboekenillustrator en -schrijfster Marieke van Ditshuizen een bezoek gebracht aan alle drie de kleutergroepen, waar zij inging op worden wat je wil.

‘Worden wat je wil’ hoeft niet persé over beroepen te gaan. Misschien wil je wel een tijger worden, of een dino. Of niet eens een dier maar een ster die alles kan zien vanuit de ruimte of een raket. Maar een beroep kiezen mag natuurlijk ook. Met de klas ging ze in gesprek hierover.

Vervolgens heeft Marieke haar boek ‘De tijger in mij’ voorgelezen en uitgelegd hoe dat nou eigenlijk in zijn werk gaat, het maken van een prentenboek. Ze liet schetsboeken zien waarin ze heel veel tekeningen en ideeën had uitgewerkt, voordat ze met het echte boek begon. Naast de schetsboeken liet ze ook de originele verftekening zien die voor de kaft gebruikt is.

Daarna tekende Marieke wat ze graag worden wilde: ‘Ik denk mezelf wat ik wil, ik denk mezelf een tijger!’, waarna de kinderen zelf ook mochten tekenen wat ze later wilden worden.

Het was een leuk en leerzaam bezoek.