Groep 5a – Creatief bezig

In deze rare tijd waarin ouders niet of nauwelijks op school komen kunnen de ouders niet zien wat de kinderen op school maken en hoe de klas er uitziet. Om u toch een beetje te informeren ziet u hier enkele foto’s van de werkjes die de kinderen gemaakt hebben.
De kinderen hebben een mangatekening van zichzelf gemaakt en dan met name het hoofd. Een mangatekening kenmerkt zich door de zeer grote ogen, kleine mond en neus en zeer opvallend gekleurd haar. De resultaten waren erg verrassend.
In het kader van de Kinderboekenweek hebben de kinderen boekenleggers geknutseld. Daarop staat de titel “… en toen? De boekenleggers zijn geplastificeerd en daardoor lang bruikbaar. Als het lukt komt er zelfs nog een magneetje in waardoor de boekenlegger niet meer uit het boek valt.
De kinderen hebben ook een “verjaardagskalender” gemaakt. Hierop staan zij voor de helft op met een foto uit 2020. De andere helft hebben zij zelf getekend, maar daar zijn ze dan 57. Aan het eind van het schooljaar geef ik deze kunstwerken mee naar huis. U zult verrast zijn hoe uw kind er als 57 jarige uitziet. Ik hoop dat u dit tegen die tijd nog kunt gaan checken. Vanwege de privacy is er geen foto van deze kalender.