Groep 1/2b – Thema water

Met het thema water hebben we nog een aantal leuke activiteiten gedaan. We deden een ‘teiltjesrace’: welk team bracht het water het snelst naar de overkant? Nu was het niet heel eerlijk gegaan, want niet alle groepjes hadden een even groot bakje, dus dat moest eerlijker. Nu kreeg ieder groepje een beker en werd het echt een spannende strijd, want er werd aan het eind, naast wie het snelst was, ook gekeken wie het meeste water naar de overkant had gebracht.

Donderdag 23 september deden we een watercircuit met allerlei waterspelletjes: bellenblazen, water overbrengen met een bekertje over de stenen ‘slang’ in het groene gedeelte van het plein, een flessenspel waarbij de fles met water van de tegenstander omver moest worden gegooid, met twee emmers water over de zandbakrand lopen en een waterbaantje. Daarna namen we afscheid van juf Lisanne.

Verder hebben we de dag erna een soort van ‘schrijfoefening’ gedaan. In tweetallen moesten ze in de ochtend op het plein eerst een touw laten golven en daar langsgaan met stoepkrijt. Hierdoor kregen we mooie rivieren. In de middag hebben we hetzelfde gedaan met een touwtje en moesten de kinderen met potlood langs het golvende touwtje. Ieder op een eigen blaadje (zie foto’s).