Activiteiten – Projectweek Ik houd van Holland

In de week van 12  t/m 16 april heeft de Meander een fantastische projectweek “Ik houd van Holland” gehad!

Er is veel onderzoek gepleegd, er zijn vele filmpjes gekeken, er zijn goede boeken geraadpleegd en we hebben mooie verhalen op papier gezet, die terecht kwamen in projectschriften en op posters. Omdat u de school nog niet kunt bezoeken, geven we hier een korte impressie. Van de groepsleerkrahten ontvangt u ook nog een eigen verslag.

In de groepen 1 t/m 4 lag het accent op molens, Delfts blauw, tulpen, overal water, oud-Hollandse elementen, grachtenpanden, van Gogh en Rembrandt.

In de groepen 5 en 6 werd gesproken over de ligging van Nederland, de 12 provincies, tradities en gewoontes – dus typisch Nederlandse dingen zoals Koningsdag -, maar ook molens, Delfts blauw, van Gogh, zeezoogdieren uit de Noordzee en Madurodam.

In de groepen 7 en 8 lag het accent meer op onderzoek: geschiedenis, kunst en cultuur, Nederland-Waterland en de Deltawerken, toerisme, natuurgebieden met hun Flora en Fauna, voetbalverenigingen, provincievlaggen, dialecten en dat resulteerde dan weer in schitterende muurkranten.